Jeg ser ikke etter unge jenter, bare så det er sagt. Jeg er klar over at jeg er over 40 og jeg synes at kvinner på min alder er sexy. Så jeg føler at jeg har unngått å havne i den klassiske fellen: gammel gubbe på jakt etter ung kvinne.

Likevel så er jeg en av de svakeste i flokken. Det er minst 20 menn pr kvinne på datingssidene. Og jo eldre man er, jo dårligere er forholdstallet. Så når man kommer på min alder så er det svært få damer som er tilgjengelig. Det gjelder å imponere de damene som er der.

Vær en gentleman

Kvinnene har all makt på dating nettsider. Det er svært få av dem, så de får tonnevis med meldinger fra forskjellige menn. Veldig mange av disse meldingene inkluderer bilder av kjønnsorganet og la meg være ærlig her: en penis er en penis. De fleste damer vil gjerne bli kjent med deg først, så kommer penis etterpå.

Så by på deg selv og tenk at du bør være en gentleman. Noen kvinner liker det, noen ikke. Men det er noe som skiller deg fra resten. Dette kan være akkurat det som trengs for at du skal få muligheten til å bli kjent med damen. For etter å ha lest flere titalls meldinger med: ”vil du ha sex i kveld?” så kan en gentleman være noe som skiller seg ut på en positiv måte.

Når du først har fått kontakt, vel da må du satse og håpe du satser rett.

Vær tålmodig

Det gjelder å være tålmodig når du prater med damene. Jeg er ikke en tålmodig sjel av natur, men jeg har blitt flinkere til være tålmodig når jeg er på nett. Ikke fordi jeg vil være det, men fordi jeg ellers blir skutt ned før jeg kommer langt.

Jeg vil gjerne møte den jeg snakker med fort så jeg kan være sikker på at jeg faktisk synes at den jeg prater med er fysisk tiltrekkende. Problemet er at damene jeg snakker med har sikkert 10 andre menn som venter på å få kontakt. Kanskje snakker hun med noen av dem og flørter litt. Så hvis hun skulle møte alle disse mennene som hun snakker med eller som hun synes er interessante etter bare noe få, korte samtaler, så får hun ikke gjort noe annet.

Jeg må bare innse at jeg må ta hensyn til at damen er i førersetet og hun kan velge og vrake. Hun har heller ikke tid nok til å møte alle de som er interessert i henne. Så hun må velge ut de hun vil bli bedre kjent med og det betyr at jeg må være veldig attraktiv og prate aktivt på nettet.

Bli glad i å skrive

Jeg foretrekker å sitte på en restaurant og spise litt og småprate med en dame. Da får jeg mer respons og det er enklere å bli engasjert. Slik fungerer det ikke i dagens samfunn. Jeg må drive med småpratingen på nettet, en helt uvant tanke for meg.

I begynnelsen så gikk jeg på trynet for å si det på godt norsk. Jeg skrev korte beskjeder og ble frustrert når ingen ville svare. Skolen lærte meg ikke å skrive spennende meldinger til potensielle partnere. Det står noen tips på dating nettsider, litt om hvordan man skal skrive for å få oppmerksomhet. Etter hvert så har jeg lært meg hvordan jeg skal formulere meg og tipset er: Skriv mye mer enn du tror er nødvendig!